Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Εν Δυνάμει

Ένα από τα μεγάλα δώρα που έχουμε δεχθεί όλο αυτό το διάστημα μέσα από την δράση μας για τους πρόσφυγες, είναι η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου. Η αγάπη, η αφύπνιση και η κινητοποίηση τόσων διαφορετικών κοινωνικών ομάδων.




Ήρθαμε σε επαφή με συλλόγους εργαζομένων, ομάδες φοιτητών,μαθητών, συλλόγους γονέων, προσκόπων, απλούς γείτονες, αγνώστους της διπλανής πόρτας, της διπλανής συνοικίας ή δήμου. 

Δεχθήκαμε βοήθεια από άλλες πόλεις, από άλλες χώρες. Δεχθήκαμε τόση συμπαράσταση που όλο αυτό μας έκανε να υπερβούμε και σε προσωπικό επίπεδο τις δικές μας απαιτήσεις.


Κάθε επαφή με όποια ομάδα, με όποιον μεμονωμένο εθελοντή, ακόμη και δια τηλεφώνου, είναι μια συγκινητική στιγμή. Μια στιγμή που διακρίνεις την ανάγκη για βοήθεια και δόσιμο, την ανάγκη για έμπρακτη αγάπη.




Μια τέτοια στιγμή και ιδιαίτερα δυνατή, ζήσανε εθελοντές της αποθήκης το Σάββατο 28.11.2015 με την Ομάδα "Εν δυνάμει" που ήρθε προς βοήθεια και μας έκανε να δούμε τον κόσμο μας ακόμη πιο αισιόδοξα.

Η ομάδα "Εν δυνάμει" αποτελείται από νέους με ή χωρίς αναπηρία που δρουν δημιουργικά με στόχο να γεφυρώνουν χάσματα. 

To Σάββατο τα παιδιά της ομάδας έφεραν στους Εθελοντές της Θεσσαλονίκης, τακτοποιημένα πακέτα με ρούχα για κάθε ηλικία, έτοιμα να φύγουν με την επόμενη αποστολή στην Ειδομένη.


Τα παιδιά βοήθησαν τις εθελόντριες της ομάδας μας στο συμμάζεμα, το πακετάρισμα και ήταν μια ιδιαίτερη και συγκινητική μέρα για όλους. 

Ελπίζουμε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα είναι ενθαρρυντικές και θα βοηθήσουν στην περαιτέρω διάδοση του εθελοντισμού και της προσφοράς τόσο στη πόλη μας όσο και στην Ελλάδα.




ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ


Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε ΕΔΩ

Ο όποιος Πόλεμος θα τελειώσει
 όταν όλοι μας θα γίνουμε ουσιαστικά ενεργοί απέναντι στο κακό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΜΕΣΑ

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου