Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Δυστύχημα στο Ωραιόκαστρο

Τον περασμένο Δεκέμβρη και Γενάρη, εκατοντάδες πρόσφυγες περπατούσαν χιλιόμετρα από το ΕΚΟ βενζινάδικο για τα σύνορα της Ειδομένης. Εκτεθειμένοι τότε και στο κρύο, αλλά κυρίως στην επικινδυνότητα της Εθνικής, ειδικά το βράδυ. Η ομάδα μας, πρώτη ίσως, κατήγγειλε το πρόβλημα. Επικοινώνησε με τηλεοπτικά κανάλια, ραδιόφωνα και ειδησεογραφικά πόρταλ. Ενημέρωσε υπευθύνους και ζήτησε παρεμβάσεις. Ευτυχώς τότε, δεν θρηνήσαμε στην άσφαλτο κανένα θύμα.
Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΩΝ ΚΑΜΠΣ
Εδώ και 6-7 μήνες χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται σε κέντρα-κατασκηνώσεις που βρίσκονται όλα σχεδόν κοντά σε δρόμους μεγάλης διέλευσης και ανεξέλεγκτης,
Πριν λίγες μέρες παρασύρθηκαν μία μάνα με τα δύο της παιδιά. Νεκροί η μάνα με το αγόρι.Το κοριτσάκι είναι στο Ιπποκράτειο σοβαρά τραυματισμένο.
Πριν ένα μήνα περίπου ένα παρόμοιο θανατηφόρο γεγονός έγινε στη Κατερίνη.
Στις αρχές του καλοκαιριού μια οικογένεια προσφύγων παρασύρθηκε από όχημα που περνούσε έξω από το καμπ των Βασιλικών και πόσα άλλα που δεν ξέρουμε..

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός να μην έχει παρθεί καμία σχετική πρόληψη.
Κάποια καμπς δεν έχουν φώτα...
Θα μπορούσαν να είχαν μπει σαμαράκια...
Θα μπορούσαν να μπουν φανάρια που προειδοποιούν...
Πινακίδες με φώτα που επισημαίνουν τον κίνδυνο διέλευσης...
Πινακίδες για είσοδο σε κατοικημένη περιοχή.
Θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στηθαία που εμποδίζουν τα παιδιά να πετάγονται από τους καταυλισμούς..
Θα μπορούσαν να γίνουν διαγραμμίσεις για χώρο πεζών ή να δημιουργηθεί ένα ασφαλές τσιμεντένιο μονοπάτι..
Όσοι έχουν περάσει έξω από τα περισσότερα καμπς, καταλαβαίνουν τι λέμε.
Είναι απαράδεκτο να σπαταλούνται τόσα χρήματα καθημερινά και στα ουσιώδη να μην ασχολείται κανένας και ακόμη πιο πολύ να μην υπάρχει ευθύνη.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΥ ΑΜΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ. ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΡΟΧΑΙΑ, ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ, ΜΚΟ.
Κάθε ένας που έχει ένα ρόλο, οφείλει να προλαμβάνει το κακό και όχι το αντίθετο.
ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΧΩΡΙΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ.
ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΥΧΝΑ ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΑ.
Κάποιος πρέπει να κάνει κάτι.

Τα γεγονότα αυτά διχάζουν τις κοινωνίες μας απλά και μόνο επειδή αρμόδιοι και οργανώσεις δεν μπορούν να διαχειριστούν μερικές χιλιάδες ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες πολέμου σε μία Ευρωπαική χώρα.
Και επειδή πάλι θα ξαναγίνουν συζητήσεις για το ποιος και τι φταίει, ας θυμηθούμε πόσοι συμπατριώτες μας χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από τέτοιες ελλείψεις.
Πρέπει να αρχίσουμε να διεκδικούμε και να βλέπουμε το πρόβλημα στην ουσία του.

http://www.protothema.gr/greece/article/619966/epeisodia-sto-oraiokastro-autokinito-paresure-prosfuges-mana-kai-gios-nekroi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου