Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Τα νέα μας 30/6/2016

Εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουμε ανοίξει διάπλατα την αποθήκη και την αγκαλιά μας και υποδεχόμαστε οικογένειες προσφύγων και άλλων όμως ελλήνων συμπολιτών μας προσφέροντας τους ότι χρειάζονται και ότι μπορούμε, πάντα με τη δική σας βοήθεια, να τους παρέχουμε.
Οικογένειες με πολλά, λίγα ή καθόλου παιδιά, συνεννοήσεις σε ελληνικά, αραβικά, αγγλικά, όλα μαζί μια γλώσσα, ένα χαμόγελο, ένα ευχαριστώ, ένας στόχος. Να είμαστε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, κάνοντας το αυτονόητο!

Δίπλα μας σ' αυτή την προσπάθεια όλοι εσείς, όπως η κυρία Αφροδίτη 


Η κα Αφροδίτη μας έδωσε τρόφιμα για τις δράσεις μας μέσα στο χειμώνα. Ανέβηκε 4όροφη οικοδομή φορτωμένη με καρότσι, χωρίς ασανσέρ, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει και αυτή όσο μπορεί κάποιους συνανθρώπους της. Σήμερα βρέθηκε μαζί μας και ψώνισε ένα ολόκληρο πορτ μπαγκαζ όσπρια και ζυμαρικά. Ακόμα μια φορά έκανε μια υπέρβαση κούρασης και οικονομικής κρίσης και πραγματικά την ευχαριστούμε για το μάθημα ζωής που προσφέρει. Η κα Αφροδίτη είναι μία από τις πολλές συμπολίτισσες και συμπολίτες μας που όλο αυτό το διάστημα έχουν σταθεί δίπλα μας στην ανθρωπιστική αυτή προσπάθεια. Οι πιο πολλοί άγνωστοι για μας, αφανείς, με μόνο κίνητρο απλά να βοηθήσετε, όπως και μεις, νιώθοντας μια ιερή υποχρέωση απέναντι σε τόσες ψυχές. 
Μέσα από την κα Αφροδίτη λέμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ και ένα τεράστιο Μπράβο ανθρωπιάς σε κάθε μάνα, σε κάθε γιαγιά και παππού. Σε κάθε ένα από εσάς που από το υστέρημα σας και την αγάπη, τιμάτε όλη την Ελλάδα.

Η αποθήκη μας συνεχίζει να λειτουργεί και να τροφοδοτεί ανάγκες οικογενειών και να καλύπτει όσες περισσότερες από αυτές μπορεί!
Σας ευχαριστούμε και πάλι μέσα από την καρδιά μας!

Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε ΕΔΩ ( Άμεσες Ανάγκες)

Ο όποιος Πόλεμος θα τελειώσει
 όταν όλοι μας θα γίνουμε ουσιαστικά ενεργοί απέναντι στο κακό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΜΕΣΑ



 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ



Τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη

Je suis Francais      
Je suis Belge         
Hepimiz Turkuz?

Οι καιροί είναι δύσκολοι και τα μηνύματα δυσοίωνα. 

Ζούμε ένα πόλεμο δυνάμεων που προσπαθούν να χειραφετήσουν κάθε ίχνος ελευθερίας. 

Δυνάμεις ντυμένες με γραβάτες, ρόλους, τίτλους, ράσα, παράσημα και κάθε λογής στολίδια για να κρύψουν τις δύσοσμες διαθέσεις τους. Και όλα αυτά εις βάρος λαών, αθώων και παιδιών. 



Θα θέλαμε πάρα πολύ να μπορούσαμε σήμερα να πούμε είμαστε τούρκοι, γάλλοι,  βέλγοι,  σύριοι, αλγερινοί, .... άνθρωποι. 

Μαζί με τους αδικοχαμένους, λυπόμαστε για την επιλεκτική μας λύπη, την επιλεκτική ανθρωπιά. 

Τελικά ίσως ακόμη και την συμπόνοια μας, δεν την καθορίζει η αγάπη αλλά ο φόβος μας. 

Τα συμπεράσματα προσωπικά, πέρα από εθνικές ερμηνείες.


Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε ΕΔΩ

Ο όποιος Πόλεμος θα τελειώσει
 όταν όλοι μας θα γίνουμε ουσιαστικά ενεργοί απέναντι στο κακό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΜΕΣΑ



 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Τα νέα της αποθήκης μας και όχι μόνο..


Είναι κάθε φορά υπέροχο και συγκινητικό αυτό που συμβαίνει... Άνθρωποι που δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την ομάδα και τους συνανθρώπους μας με κάθε τρόπο. Δίνοντας ένα πακέτο μακαρόνια, μέχρι ολόκληρους οικιακούς εξοπλισμούς!!! 



Έτσι λοιπόν αυτές τις ημέρες εκτός από το συμμάζεμα και τις ετοιμασίες για βοήθεια παντός τύπου που κάνουμε είχαμε να οργανώσουμε αγορές τροφίμων και άλλων ειδών. Δώσαμε συσκευασίες φαγητού και νερά ως στήριξη στο έργο που κάνει το Στέκι Μεταναστών προσφέροντας φαγητό σε άστεγους και πρόσφυγες στην πόλη μας. Φροντίσαμε να εξοπλιστεί ένα σπίτι σε συνεργασία με τους Εθελοντές Χαλκηδόνας, συνεχίζουμε τη στήριξη σε οικογένειες προσφύγων που φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη, αλλά και οικογένειες Ελλήνων που χρειάζονται βοήθεια και αποχαιρετίσαμε φίλους πλέον πρόσφυγες που έφυγαν σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα. Ταυτόχρονα μια μικρή ομάδα βρέθηκε στο ΕΚΟ για να δώσει μερικά βασικά πράγματα σε πρόσφυγες, αλλά και να επισκεφτεί φίλους που βρίσκονται 3 μήνες πλέον εκεί...

Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας:
την εταιρεία βρεφικών ειδών ΟΝΕΙΡΑ, τους φίλους μας σε όλη τη χώρα καθώς και στο εξωτερικό για τις οικονομικές και άλλες προσφορές που μας έστειλαν. Τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που μας διέθεσαν όλο τον εξοπλισμό τους, τη φίλη που μας διέθεσε διάφορες μικροσυσκευές και έπιπλα. Την ομάδα πολιτικής προστασίας Πανοράματος για την πρπσφορα της σε τροφιμα. Την εταιρεία που μας διαθέτει το σπίτι για να μπορούμε να οργανώνουμε τις δράσεις μας και όλους τους φίλους που σε μόνιμη σχεδόν βάση είναι κοντά στις ανάγκες της ομάδας.




Κοινοποιούμε κάθε μας κίνηση γιατί η δική σας προσφορά και βοήθεια είναι η κινητήριος δύναμη για ότι κάνουμε ένα χρόνο τώρα!




Σας ευχαριστούμε πολύ και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε με όποιον τρόπο μπορούμε!




Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε ΕΔΩ

Ο όποιος Πόλεμος θα τελειώσει
 όταν όλοι μας θα γίνουμε ουσιαστικά ενεργοί απέναντι στο κακό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΜΕΣΑ



 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ


Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ


Από νωρίς με τα πρώτα κέντρα, αρχές Φλεβάρη, η ομάδα μας βρέθηκε μπροστά σε παράλογα γεγονότα σε σχέση με τα υποτιθέμενα κέντρα φιλοξενίας. Ψευτοασφάλεια και δυσκολία στους εθελοντές, στρατιωτική πειθαρχία χωρίς ευελιξία, έλλειψη ουσιαστικών παροχών, ανθρώπινου δυναμικού κλπ. 
Αυτή την στιγμή η Θεσσαλονίκη είναι περικυκλωμένη από 15 τέτοια κέντρα. Έκλεισε η Ειδομένη των χωραφιών και θα δημιουργηθούν νέες μέσα και γύρω από τη πόλη. Οργανωτικά όμως δεν έχει αλλάξει τίποτα εδώ και τόσους μήνες, πόσο μάλλον τώρα. Θα υπάρξουν σύντομα πολλά περισσότερα προβλήματα αν δεν γίνουν ουσιαστικά βήματα. Το κράτος περιορίζεται στην ασφάλεια, τη φρούρηση των χώρων και τη σίτιση μέσω κέτερινγκ που πληρώνει ο προϋπολογισμός του στρατού. 



Oι αναφορές που έχουμε, τα νέα που μαθαίνουμε δεν είναι καλά. Αναφέρουμε κάποια…
Μια Ιστορία από πολλές…
Πριν λίγες μέρες, μέλη της ομάδας μας έκαναν κάποια δρομολόγια μεταφέροντας πρόσφυγες (μετά το ραντεβού τους στην υπηρεσία ασύλου, στην Αλεξανδρούπολη), πίσω σε camp της Θεσσαλονίκης. Ανάμεσά τους ένα παλληκάρι με σοβαρές ψυχικές διαταραχές. Φτάνοντας όμως στο camp ανακαλύψαμε ότι δεν γινόταν δεκτή η είσοδός του διότι κατά λάθος (δικό τους, όπως αποδείχτηκε) είχε διαγραφεί από τον κατάλογο των προσφύγων και η ώρα ήταν 9 μμ. !!!!! Επιμείναμε στο αδιέξοδο της κατάστασης και εισπράξαμε απαντήσεις απαξιωτικές και παράλογες. Το παλληκάρι εισέπραξε την απόρριψη και όντας κουρασμένος από το πολύωρο ταξίδι, έπαθε κρίση. Η μοναδική λύση φαινόταν να είναι το ψυχιατρείο. Οι γιατροί του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, οι φίλοι του ανέλαβαν να τον προσέχουν και μόνο τότε του επετράπη η είσοδος. 
Ακόμα μία Ιστορία… 
Πρόσφατα, αρνήθηκαν είσοδο σε camp σε μια οικογένεια με 3 παιδιά, (το ένα μόλις 4 ημερών) και μητέρα άρρωστη, διότι ήταν πλήρες... Το πού έπρεπε να πάνε, προφανώς και δεν ήταν ευθύνη κανενός. Μετά από μια πολύωρη αναμονή με το νεογέννητο, όρθιοι, νηστικοί και αφάνταστα ταλαιπωρημένοι, βρέθηκε μια σκηνή για να μπορέσουν να εγκατασταθούν. 
Ας γίνει επίσης γνωστό ότι πολλοί πρόσφυγες που καταφεύγουν σε κάποιο "κέντρο φιλοξενίας" δεν μπορούν να μπουν καθώς ο στρατός και η αστυνομία δεν τους δέχεται... Άγνωστο τι γίνονται αυτοί οι άνθρωποι... Με αυτή την τακτική και οργάνωση του κρατικού μηχανισμού είναι σίγουρο ότι θα ξαναγεμίσει η Ειδομένη. Θα συνεχίσουν να οργιάζουν οι διακινητές, Έλληνες και ξένοι.



Και τέλος ας μην αφήσουμε απ' έξω της Ιστορίας τα push backs, δηλαδή τους πρόσφυγες που τα Σκόπια στέλνουν πίσω στην Ελλάδα. Αυτοί καταλήγουν στο γνωστό ξενοδοχείο «Χαρά» στο Πολύκαστρο... Ναι, δίπλα στην Ειδομένη… Δεν υπάρχει μέριμνα και υπεύθυνος για το πού θα πάνε… Συχνά η ίδια η αστυνομία τους οδηγεί εκεί... 
Πέρα από τα σοβαρά πρακτικά προβλήματα που γεννάει αυτή η συμπεριφορά, ας μην ξεχνάμε και την ταπείνωση που νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι όταν καταλαβαίνουν ότι είναι ανεπιθύμητοι. Είναι περήφανοι και η έλλειψη αξιοπρέπειας τους τσακίζει το ηθικό. Ας μην το ξεχνάμε αυτό.




Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε ΕΔΩ

Ο όποιος Πόλεμος θα τελειώσει
 όταν όλοι μας θα γίνουμε ουσιαστικά ενεργοί απέναντι στο κακό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΜΕΣΑ


 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ


Συνεχίζουμε σταθερά... και με αγάπη

Αποθήκη 4/6/2016.

Μια μέρα γεμάτη δράση. Με εθελοντές που έφερναν και άλλους που έπαιρναν. 
Δώσαμε ρούχα στην Ενορία Αγίας Τριάδας, τρόφιμα σε άπορη οικογένεια,συσκευασίες συσσιτίου στο Στέκι Μεταναστών, ρούχα και τρόφιμα σε οικογένειες προσφύγων που φιλοξενούνται στη Θεσσαλονίκη, στολές και παπούτσια αθλητικά για τις ομάδες ποδοσφαίρου του λιμανιού (λείπουν άλλα 5 παντελονάκια), ρούχα και είδη υγιεινής στο Υπνωτήριο Αστέγων, σεντόνια/πετσέτες/πάμπερς στην Ιεραποστολή της Αγάπης. 



Προγραμματίζεται αποστολή οικιακού εξοπλισμού σε σπίτια προσφύγων, αποστολή φαρμάκων στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, μπιμπερό/γάλατα/πάμπερς στους Γιατρούς του Κόσμου, αντικουνουπικά /είδη υγιεινής/παιχνίδια σε Πολυκάστρο, Λαγκαδίκια κλπ.


Εισπράττουμε τη χαρά της προσφοράς κι επειδή τα πράγματα που δίνουμε είναι προσφορές του κόσμου, θεωρούμε υποχρέωσή μας να το μοιραστούμε.


Συνεχίζουμε δυναμικά σε διάφορα μέτωπα προσφυγικά και μη.




ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ




Δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε ΕΔΩ

Ο όποιος Πόλεμος θα τελειώσει
 όταν όλοι μας θα γίνουμε ουσιαστικά ενεργοί απέναντι στο κακό.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΜΕΣΑ


 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ